A Bak-jegy

 

Hogyan látja magát a Bak-jegy?

A Bak csillagjegy szülöttje (december 22 – január 20) elsősorban teljesítményre törekszik. Akkor érzi magát sikeresnek, ha kemény munkával megfelelően nagy tetteket, feladatokat vihet végbe. Sokat dolgozik, szinte fáradhatatlanul. Az elért eredményeiért elvárja a jogos elismerést, ez anyagi is kell, hogy legyen, de még fontosabb, ha azt látja, hogy ő hasznos, sőt, nélkülözhetetlen!
Pontos, reális tervei vannak, arra, mit akar elérni a jövőben, akár évekre előre is. Az elért eredményt kézzel fogható dolgokban szereti látni: pénzben, tárgyakban (tipikus Bak-eredmény pl. egy neki megfelelő méretű ház, otthon, birtok).
Fontos fogaskerék szeretne lenni a társadalomban, ezért annak szabályait betartva érvényesíti képességeit. Úgy véli, a társadalom, az azt alkotó dolgok a legfontosabbak, és azért dolgozik, hogy a mindenkinek megfelelő világ valósággá váljon.
Pihenni, lazítani nem szeret, a szórakozást, élvezetek megélését lustálkodásnak, fegyelmezetlenségnek látja – nem csak saját magával kapcsolatban, de más embereknél is.

 
 
bak-jegy
 

Hogyan látják mások a Bak-jegyet?

Sokan munkamániásnak, törtetőnek, karrieristának látják a Bak-jegy emberét – gyakran azért, mert a Bak-jegy a többiekkel szemben céltudatosabb és keményebben tud teljesíteni!
A Bak gyakran főnöki szerepbe kerülhet munkahelyeken – a beosztottak ilyenkor keménynek, könyörtelennek élhetik meg őt, mivel a Bak-jegy nem tűri a lazítást, vagy ha a munkatársak nem elég odaadóak a feladattal szemben. Érzelmekkel nem lehet hatni a Bakra, csakis racionális érvekkel győzhető meg, de ilyenkor is a köz érdekét helyezi előre az egyénnel szemben (legyen az pl. egy nála panaszkodó beosztott – aki ezért a Bak-főnököt szenvtelennek, érzéketlennek is láthatja…).
Máskülönben az emberek nagyra tartják a Bak-jegyben, hogy lehet rá számítani, kiszámítható és hűséges. A Bak praktikus személete mindig jól jön, ha felmerül valami probléma, amit meg kell oldani!

A Bak-jegy erősségei:

felelősségteljes, előrelátó, megfontolt, tárgyilagos, gyakorlatias, fegyelmezett, gazdaságos, kötelességtudó, megbízható, kitartó, hű, támaszt adó, terhelhető

A Bak-jegy gyengéi:

kemény, szigorú, rugalmatlan, pedáns, lekezelő, részvétlen, hideg, korlátozó, pesszimista, zárkózott, bizalmatlan, melankolikus-depresszív, számító, fukar

A Bak-jegy jelmondata:

„Feladatot kell teljesítenem!”

 

Milyen ajándéknak örül a Bak? Itt megnézheted!

 

 

A Bak-csillagjegy leírásához felhasznált könyvek:
– Rákos Péter: Önismeret dióhéjban
– Brigitte Hamann: Tizenkét archetípus

 

Ugyancsak föld elemű jegy:
A Bika

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , , .