A Halak-jegy

 

Hogyan látja magát a Halak-jegy?

Önmagát talán nem is látja különállva, hanem a világ részeként – de nem is, inkább úgy, hogy a világ „egy”, amibe ő beleolvadva létezik. A Halak-jegyű ember (február 19. – március 20.) jelszava az „együtt”, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ő segíteni szeretné a világot, amiben benne van. Támogatja azt, akivel együtt él, akit szeret. Boldog, ha a másik boldog. Segít, áldozatot vállal, hiszen mindaz, ami történik, megvalósul, az közös, a „miénk”.

Legfontosabb neki, hogy szeretetét kifejezhesse a világban, és hogy érzékenységét kifejezhesse. Gyakran veszi körbe magát állatokkal, növényekkel, melyeket élő társaiként kezel, szeretetéből nekik is jut éppúgy, mint szeretett párjának, családjának.

A Halak szeret álmodozni, képzelődni – gondolatainak ugyanúgy nem szab korlátokat, ahogy érzelmeinek sem. Szívesen kapcsolódik ki zenével, festészettel – a művészet szépsége fontos neki, az érzelmeket itt is meg tudja élni.

Úgy gondolja, ami fontos, az a lélek szintjén történik, mondhatni egy másik világban – és amivel általában mi emberek vesződünk itt a Földön: hétköznapi fontoskodások, egyéni akarások, tennivalók – az mind csak másodlagos…

 
 
halak-jegy 

Hogyan látják mások a Halak-jegyet?

A világban sürgő-forgó emberek általában javíthatatlan álmodozónak, sokszor bolondosan naiv léleknek látják a Halak-jegy szülöttjét, akire nem lehet reálisan számítani, aki elkésik, nem emlékszik pontosan, és akit nem zavar, ha valami nem úgy történik, ahogy az akartuk (vagyis, ahogy az illető akarta).

Emellett természetes készséggel elfogadják a Halak-jegy szűnni nem akaró segítségét, jóleső törődését – és bizony, néha ki is használják ezt. Ilyenkor lelkiismeretük nyugtatására esetleg azt mondogatják, hogy ezzel nem is bántják meg a Halakat (és nem is lőnek ezzel nagyon mellé ezzel a vélekedéssel…).

Tisztelik a Halak jegyű átszellemült művészt (általában zenészt, festőt), csodálják médiumi képességeit, szívesen hallgatják meséit – de nemigen tudják követni abba az elképzelt fantáziavilágba, ahova a Halak elúszik a valóság elől…

A Halak-jegy erősségei:

önzetlen, áldozatkész, együttérző, gyengéd, odaadó, léleklátó, jók a megérzései, szeretetközpontúság jellemzi

A Halak-jegy gyengéi:

önbizalom hiányos, naiv, zavaros, befolyásolható, megbízhatatlan, erélytelen, szétfolyó, kaotikus, irracionális, vesztes alkat

A Halak-jegy jelmondata:

Mindegy nekem, csak szeress és szerethesselek!

 

Milyen ajándéknak örül a Halak? Itt megnézheted!

 

 

A Halak-csillagjegy leírásához felhasznált könyvek:
– Rákos Péter: Önismeret dióhéjban
– Brigitte Hamann: Tizenkét archetípus

 

Ugyancsak víz elemű jegy:
A Rák

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , , .