HOROSZKÓP-ELEMZÉS


 

Csak pontosan, szépen…

A horoszkóp elemzéséhez szükség van a pontos születési időre. Segítséget jelenthet a születési kórlap másolata – ezt meg lehet igényelni a kórháztól. Gyakran valamilyen „kerek” időpont az, amiből kiindulunk: „délelőtt fél 10”, „déli 12”, stb. Esetleg, „este fél 6 előtt valamikor”.
 
Az elemzés első lépése, hogy pontosítjuk a horoszkópot, hogy az ábra megbízható legyen az elemzés számára. A konzultáció elején „keresztkérdéseket” teszek fel neked (pl. a szülőkre vonatkozóan, vagy arra, hogy felismersz-e magadban bizonyos tulajdonságokat), és az azokra kapott válaszokkal „behangolom” a horoszkópot. A pontosítás célja, hogy legyen egy horoszkóp, amivel „dolgozhatunk”, aminek feltehetjük a téged érdeklő kérdést.
 

Kérdezz-felelek

Az asztrológiai konzultáció során valamilyen témára összpontosítva vizsgáljuk a horoszkópot. Úgy is mondhatjuk, nem „megfejtjük” a horoszkópot, hanem választ keresünk benne. Minden ember horoszkópja új dolgokat árul el nekünk minden egyes kérdezéskor. A konzultáció során végig a témára összpontosítunk. Miközben feltárom, mit mond a horoszkóp, beszélgetünk is: megkérdezem, számodra mit mond az, amit hallottál, esetleg pontosítod a kérdésedet – és így még mélyebben bele tudunk látni abba, ami a horoszkópban rejlik.
 

Középpontban az Én

Az adott téma mellett nagyon fontos látni azt is, az elemzés pillanatában hogyan éled meg a saját horoszkópodat, elsősorban a képlet azon elemeit, planétáit, amelyek a saját énkaraktereid, amelyekbe belebújva viselkedsz. Ennek vizsgálata a humanisztikus asztrológia egyik alapelve. Emiatt is fontos, hogy az elemzés személyesen történik, beszélgetés keretében. Feltárom neked a horoszkópodban lévő karaktereidet, és átbeszéljünk, hogyan éled meg ezeket, és hogy milyen tartalékok rejlenek bennük. Bármilyen téma is foglalkoztat minket, csak úgy láthatjuk az azzal kapcsolatos valódi lehetőségeinket, ha megértjük és látjuk ezeknek az „énállapotoknak” a működését.
 
A horoszkóp elemzése tehát a benne lévő planéták, elsősorban személyes karaktereink megértését jelenti. Csak utána nézhetjük meg, mit mutathatnak a „csillagok” a jövőre nézve. Jelezhetnek bármilyen lehetőséget, csak akkor élhetünk vele igazán, ha a születési horoszkópunk adottságaiból, azaz önmagunkból kihozzuk a legtöbbet!