A Bika-jegy

 

Hogyan látja magát a Bika-jegy?

A Bika-jegy szülöttje (április 20. – május 20.) elsősorban elégedettnek szereti tudni magát. És általában is „szeret”: szereti önmagát, szereti a másik embert, szereti a világot! De legalábbis örül neki – szeretne örülni neki.

A Bika jegy pozitív szemléletűnek vallja magát, aki minden már meglévő dologban – „dolgaiban” – meglátja a jót, és ezért igyekszik azt megtartani. Hiszen, ami már bevált, amit megszokott, amiről a gyakorlat számára bebizonyította a puding próbája…), hogy jó, finom, szép, kellemes, azt miért is kellene lecserélni? A Bika jegyű ember úgy van vele: Minek az új, ha az élet rendben van így, ahogy van, most is?

A Bika-jegy filozófiája: élvezni, ami van, megmaradni a biztosan, már meglévő dolgoknál. Micimackót követve tűnődik a világ dolgain, azaz leginkább egy „csupor méz” társaságában, kint a kertben, egy szép, virágos teraszon…

 

bika-jegy
 

Hogyan látják mások a Bika-jegyet?

A világ változik, rohan, siet – és nem mindig viseli könnyen, hogy a Bika-jegy embere lassú tempóban cselekszik – vagy éppen sehogy sem, mert magát megmakacsolva hajthatatlanul megmarad ott, ahol van, abban, amiben van. Ha valamit akarunk egy Bika embertől, jobb, ha hagyjuk, hogy a saját maga tempójában, saját elszánástól indíttatva tegye meg a dolgait, egymagában – így mindenki jól járna! A világ azt sem érti olykor, minek kell annyira Bika-mód ragaszkodni dolgokhoz, hát lenne szép egy „új” darab abból, ami amúgy tetszik az embernek?

Mindazonáltal a Bikát nagyon lehet szeretni, és főleg jól járunk, ha egy Bika szeret minket: megkaphatjuk tőle a romantikát, testi kényeztetést, széppé teszi környezetünket, van ízlése, és hűségessége is nagy érték lehet (negatív szemüvegen keresztül nézve ez persze „birtoklásnak” is hathat…). Mindenesetre a Bikánál tényleg igaz a megállapítás: szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út…

A Bika-jegy erősségei:

békés, nyugodt, türelmes, jó kedélyű, élete élvező, esztétikus, gyakorlatias, hűséges

 

A Bika-jegy gyengéi:

birtokló, makacs, mozdíthatatlan, lassú, lusta, maradi, zsugori, nyomást gyakorló

 

A Bika-jegy jelmondata:

„Élvezni kell az élet dolgait!”

 

Milyen ajándéknak örül a Bika? Itt megnézheted!

 

 

A Bika-csillagjegy leírásához felhasznált könyvek:
– Rákos Péter: Önismeret dióhéjban
– Brigitte Hamann: Tizenkét archetípus

 

Ugyancsak föld elemű jegy:
A Bak

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , .