Horoszkóp-készítés

„Csináld meg a horoszkópom!” – sokszor hangzik el emberektől így a kérés, amikor arra gondolnak, hogy szeretnének egy horoszkóp-készítést. Ilyenkor mindig visszakérdezek: „Pontosan mit is szeretnél?”
 
Tudniillik nyilván nem azt jelenti a kérés, horoszkóp-készítés alatt senki nem azt érti, hogy rajzoljam meg papírra a horoszkópját, az ábrát, amiben a naprendszer tíz planétájának a Földről vett nézete látszik, arra a helyre és időre nézve, ahol és amikor született. A szó szerint vett horoszkóp-készítés – a rajz – ma már amúgy sem nagy ügy, bárki letölthet számítógépes programot, és kirajzoltathatja vele az ő születési horoszkópját, radix képletét. Monitorra vagy papírra.
 
Nem a horoszkóp maga érdekli az embereket, hanem az, hogy mit mondana nekik a horoszkóp!
 
A horoszkóp ábrája:
szimbólumok (planéták) elhelyezkedése
szimbolikus területeken (a horoszkóp körének életterületeket jelentő szeleteiben), és
szimbolikus összefüggésekben (a körben egymáshoz vagy a házakhoz képest speciális helyzetekben).
 
Csupa rejtély – a szimbólumoknak nincs egyértelmű, kőbe vésett, egyszer és mindenkorra megadható megfejtése, olvasata. A szimbólum olyasmi dolog, aminek tartalma végtelen, és ha beszélünk róla, mindig, minden alkalommal újabb és újabb fényben, értelemmel mutatkozik meg.
 
Nincs egyetlen és befejezett horoszkóp-készítés – a horoszkópot nem lehet elkészíteni, mint egy tárgyat…
 

A horoszkóp-készítés: planéta-fejtés

horoszkóp-készítés-blog

Rákos Péter tanárom szokta volt mondani, hogy a horoszkóp fejtése: planéta-fejtés. A planéták szimbólumok, archetípusok – feneketlen mély kút mindegyikük. Mondhatod, hogy a Vénusz „a dolog, amihez a vágy fogalma kapcsolódik” – ez egy viszonylag pontos meghatározás, de végtelen sok értelmezését adhatod ennek – lásd az úgynevezett analógiás gondolkozás fonalát: a Vénusz így lehet Nő, Szerelem, de ugyanúgy Rózsa, Sétakocsi, Édesség, Ajándék, netán Alkotás, Tánc, Előadás, vagy, mondjuk… Fodrász is…
 
Elkészíteni egy horoszkópot annyit jelent, hogy értelmezni, beszélni róla. De jobb úgy, hogy beszélgetni róla… mégpedig azzal a személlyel, akié a horoszkóp.
És leginkább akkor, ha az illető akar valamit megtudni saját magáról, az életéről.
 
A horoszkópunk megszólaltatható, ha szándékunk van magunkkal kapcsolatban.
 
Így szoktam kérdezni azt, aki horoszkóp-készítés ügyében jön hozzám: „Mi a kérdésed? Mi foglalkoztat téged?” Minél erősebb a szándék, fókuszáltabb a kliens – annál többre jut az asztrológus is az elemzésben.
 
Senki horoszkópja nem „készíthető el”, ám ha mi magunk készek vagyunk rá, tiszta fényben megmutatja magát!
 
 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in Horoszkóp and tagged , .