Párkapcsolati horoszkóp

 
Az asztrológiai elemzés nagyon sokat tud segíteni abban, hogy jól működjön két ember kapcsolata!
A felek horoszkópjaiban megnézhetjük, milyen igénye van a két félnek a másik felé, és hogy ők maguk miként tudják magukat legjobban beleadni egy párkapcsolatba!
 
párkapcsolati-horoszkóp
 
Fény derülhet arra, miből lehetnek konfliktusok, ezeknek kezelésére megtalálhatjuk a lehetséges megoldásokat – és megláthatjuk azt is, mi tartja össze, mi élteti legjobban a két ember kapcsolatát!

 
Szinasztria elemzés, azaz párkapcsolati horoszkóp esetén etikailag megengedhetőnek tartom, hogy a nálam lévő kliens képletét összenézzem egy másik emberrel – mivel a másik ember élettörténetét, személyes kérdéseit nem érintjük, nem elemezzük ezt a másik embert, csak megnézzük személyiségkaraktereinek, az un. énállapotoknak az elhelyezkedését (ezek a legfontosabb planéták és az ascendens), és így vetjük össze a két képletet.
 

Két ember párkapcsolati horoszkóp alapján
sokféleképpen illeszkedhet egymáshoz:

  • szólhat a párkapcsolati horoszkóp férfi és nő (Mars és Vénusz) ösztönös vonzalmáról;
  • férj és feleség (Nap és Hold) illeszkedéséről;
  • esetleg az másik ember általában az illető számára „fontos személy” energiájának felel meg (azaz az illető ascendensével szembeni pontnak vagy háznak), ez egyben a „vágyott ismeretlen” erő is;
  • lehet, hogy az un. asztrológiai “járatlan utunk” az, amely kijelöli a nekünk megfelelő társat
  • lehet a másik személy a horoszkóp 5. házában jelölt szereplő vagy energia is, aki örömet, szerelmet hoz az életbe;
  • lehet, hogy a másiknak a horoszkóp olyan területén van sok energiája, ami nekünk hiányos, és így jelent kiegészítést számunkra;
  • vagy egyszerűen a másik harmonizál a mi én-állapotainkkal – ilyenkor lehet „egy húron pendülni”.

 

párkapcsolati-horoszkóp-yin-yang
 
Párkapcsolati horoszkóp, szinasztria esetében nem csak a planéták együtt állása jelenthet illeszkedést (pl. a férfi Napja azonos csillagjegyben áll a nő Napjával, mondjuk mindkettő a Bikában van), vagy az, hogy azonos elemű jegyben vannak a planéták (pl. mindkettő víz elemű, pl. Rák és Skorpió), hanem az is – és sokszor látom, hogy párkapcsolatban lévő embereknél így van ez – ha a két ember azonos planétái egymással szemben helyezkednek el a zodiákusban: pl. Ikrek és Nyilas jegyben.
 
Az egymással szemben elhelyezkedő jegyek esetében igazolva láthatjuk a mondást, miszerint az „ellentétek vonzzák egymást”. Asztrológiailag ennek az a magyarázata, hogy a szembenállás, az oppozíció párkapcsolati horoszkóp esetén nem jelent akkora feszültséget, mint más témában, éppen hogy megfelel az „én” és a „te” kapcsolódásának! Két képlet azonos planétái között a szembenállás olyan helyzet, mint általában a horoszkópban a bal szélen lévő „én” (ascendens) pontnak a jobb szélen lévő „te” ponttal (descendens) való szembenállása.
 
Látható tehát, hogy a párkapcsolati horoszkóp sokféleképpen mutathat illeszkedést, és ez visszatükröződik az életben is: sokféle emberrel kijöhetünk – sokszor csak rajtunk múlik, hogy megtaláljuk-e valakivel a boldogságot!
 

Érdekel a párkapcsolatod elemzése?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in Asztrológus, Horoszkóp and tagged , , , , .