A Rák-jegy

 

Hogyan látja magát a Rák-jegy?

A Rák-jegyű ember (június 21. – július 21.) csupa szív, csupa érzelem. Ő úgy van vele, hogy csak szeretni kell, ennyi az egész – és ő ki is mutatja a szeretetét. A Rák aktívan megéli a neki fontos személlyel az intimitást, áradóan kifejezi érzelmeit, és egyáltalán nem tartja túlzásnak, hogy plüss szívecskés romantikus világban él.

Az ő világa leginkább az otthon védett környezetét jelenti – hiszen itt van meg a biztonság, és azok a személyek, akik szeretik, és akiket ő is szerethet. Úgy véli, annak érdekében, hogy biztosan ne érje semmi veszedelem, sérülés őt és szeretteit, legjobb, ha az ő óvó, gondoskodó irányítása és felügyelete alatt zajlik itt az élet. Számára a privát szféra szent és sérthetetlen (vagy annak kellene lennie).

Kint a külvilágban a Rák-jegy szerint nem árt óvatosnak lenni (környezettel és az emberekkel szemben is), és ez az ő értelmezésében nem bizalmatlanság, hanem természetes önvédelem. Úgyis olyan gyakran ér minket fájdalom az életben – hát igyekezzünk védeni magunkat, a szeretteinket!

Érzékenynek, művész léleknek tudja magát a Rák, aki szívesen idézi fel a múlt érzelmeit, emlékeit. Ami megtörtént, az már – legyen fájdalom vagy öröm – biztonságban az övé. Egyébként is: vidámság vagy bánat, mindkét érzelmi oldal az övé – hiszen, ahogy a költő mondja, a világ csak hangulat!
 

rák-jegy

Hogyan látják mások a Rák-jegyet?

A többi ember a Rák-jegyű emberből csak keveset lát: hangulatait, érzékenységét – és a Ráknak ezek a tulajdonságai rosszabb napokon hisztérikusságnak, sértődékenységnek tűnnek fel. A Rák rejtőzködő, nem egyszer viccelődések mögé elbújó alkat, és idegenek számára – de még akár kollégái, ismerősei számára is – megfoghatatlan mód ismeretlen marad, akár egész életen át.

A Rák törődését, a gondoskodását, a pazar vacsorákat, a rendben tartott otthont szívesen fogadják és élvezik azon kevesek, akik a Rák belső körének tagjai, azonban az édes otthon zárt falai mögötti élet fojtogató élmény is lehet, főleg hosszabb távon.

Az érzelmek heves kitörései a szerelem romantikus időszakában az egekbe emelik a Rák partnerét, és a bensőséges intimitás később is jól esik, ám az érzelmek heves ingadozásai, a Rák gyakori bűntudatkeltéssel, féltékenységgel operáló játszmái nem mindig teszik könnyűvé az életet mellette.

 

A Rák-jegy erősségei:

érzékeny, romantikus, gondoskodó, házias, anyás, családcentrikus, segítőkész

 

A Rák-jegy gyengéi:

túlérzékeny, félénk, bizalmatlan, féltékeny, bűntudatkeltő, hangulatember, sértődékeny, passzív

 

A Rák-jegy jelmondata:

„Az én házam az én váram!”

 

Milyen ajándéknak örül a Rák? Itt megnézheted!

 

 

A Rák-csillagjegy leírásához felhasznált könyvek:
– Rákos Péter: Önismeret dióhéjban
– Brigitte Hamann: Tizenkét archetípus

 

Ugyancsak víz elemű jegy:
A Halak

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , .