A Vízöntő-jegy

 

Hogyan látja magát a Vízöntő-jegy?

A Vízöntő-jegyű (január 20. – február 19.) ember számára elsősorban az a fontos, hogy minden körülmények között megtarthassa önállóságát, és egyéniség legyen. Erre azért van leginkább szüksége, hogy szabadon, kötöttségektől mentesen élhessen, gondolkodhasson, és így lehetősége legyen tenni egy ideális és tökéletes világért. Határozott és szilárd értékrendszere van, hisz abban, hogy fontos az, amit az ő megismételhetetlenül egyéni módján tehet a világért. Az egyediséget tiszteletben tartja minden más emberben is, alapvetően humanista és demokratikus elveket követ.

Úgy gondolja, személye értékes, nem szabad feláldoznia azzal, hogy belesimul a meglévő rendbe a meglévő szabályok szolgai elfogadásával. Ő saját szabályok szerint él, melyek érvényességéről ő maga kell, hogy meggyőződjön. Az ideák, az elvek nagyon fontosak neki, és képes akár teljes erővel képviselni egy csoportot, szervezetet, mozgalmat, ha egyetért annak mondanivalójával.

Haladó, modern embernek tartja magát, akinek helye van a szebb jövőben. Büszke a saját új találmányaira, ötleteire, elképzeléseire, elméleteire – szerinte ezek mind a haladást szolgálják. Érdekli minden, ami új, vagy újdonságot ígér (így pl. a technika, informatika).
Barátságos, korrekt ember, aki az érzelmeit kordában tartja – az nem vezet semmi jóra, ha az ösztönök, érzelmek fogva tartják, gátolják őt. Úgy gondolja, minden körülmények közt joga van megvédeni saját szabadságát, és aszerint élni, mert csak így lehet teljes ember, egy értékes egyéniség a közösségben.

 
 
vízöntő-jegy 

Hogyan látják mások a Vízöntő-jegyet?

Az embereknek rögtön feltűnik, hogy a Vízöntő nem átlagos, más, mint a többiek – egy különc csodabogár. Érdekesnek, szellemesnek találhatják, aki olyan jópofán eredeti, de akivel nehéz kijönni, mert mindennel kapcsolatban megvan a saját véleménye, és nem tartja be a szabályokat.

A Vízöntőnek azt a mániáját, hogy ő szabad, őt ne korlátozzák, mások gyakran arroganciának, kiszámíthatatlanságnak látják, és úgy találják, talán nem is érdemes közeledni egy ilyen ember felé, aki ráadásul elég hűvösen, kimérten is tud viselkedni.

Elismerik viszont a Vízöntő korrektségét, értékesnek tartják kitartó, igaz barátságát, és értékelik, hogy őbennük is ugyanúgy a szabad embert, az egyéniséget látja, amely személyiséget fontosnak tartja önmagában is.

Párkapcsolatban a Vízöntő partnere nehezen él együtt azzal, hogy a Vízöntőnek szabadság és saját tér kell, és hogy csak akkor marad vele, ha tudja, hogy bármikor le is léphet mellőle.

A Vízöntő-jegy erősségei:

humánus, nyitott személyiség, lelkiismeretes, önálló, határozott, jó barát, az embert látja mindenkiben, szociálisan érzékeny, objektív, találékony, jó műszaki érzéke van, eredeti, szellemes

A Vízöntő-jegy gyengéi:

különcködő, rugalmatlan, kiszámíthatatlan, nem tud alkalmazkodni, mindig mást akar, mindent meg akar változtatni, érzelmileg hűvös, váltási kényszerei vannak

A Vízöntő-jegy jelmondata:

Tudom az utat egy új világba!

 

Milyen ajándéknak örül a Vízöntő? Itt megnézheted!

 

 

A Vízöntő-csillagjegy leírásához felhasznált könyvek:
– Rákos Péter: Önismeret dióhéjban
– Brigitte Hamann: Tizenkét archetípus

 

Ugyancsak levegő elemű jegy:
Az Ikrek

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , , .