Gyógynövények a 12 jegy szerint – betegségek, problémák gyógyítása a természet erejével

Az alábbiakban összeszedem a 12 jegynél jól alkalmazható legfontosabb gyógynövényeket, és jelzem azt is, az adott gyógynövény milyen probléma, betegség esetén alkalmazható. Jegyenként három gyógynövény szerepel a felsorolásban. A gyógynövény után zárójelbe tettem az alkalmazási javaslatot (pl. mi ellen javasolt).

 

A horoszkópban a Nap és a Hold csillagjegye mellett érdemes megnézni a horoszkóp 6. házát is: Van-e planéta a házban és milyen jegyben? Vagy, ha a ház üres, melyik jegyben kezdődik az adott ház? Az így mutatkozó csillagjegy is eligazíthat minket a témában…

 

A Kos gyógynövényei és betegségei:

A Kos, aki jellemzően fejjel megy a falnak, jól tenné, ha óvatos is lenne a fejével, lévén, hogy itt érhetik leginkább orvosi problémák. Nem valószínű, hogy vigyázni fog magára, de ha tényleg gondja akad valamiképp a kobakjával, az alábbi gyógynövények mindenképp segíthetnek neki…

A Kos 3 fontos gyógynövénye:

kos-gyogynoveny
csalán (fejfájás)
macskagyökér (arcidegzsába)
árnika (külső sérülés)
 

A Bika gyógynövényei és betegségei:

A Bika-jegy testrésze a torok, így vigyáznia kell rá, mert ez számára érzékeny terület. Szerencsére a lándzsás útifű egy finom ízű gyógynövény! Mivel imád enni, mozogni azonban nem annyira, és könnyen pocakosodik, ezért a zsír lerakódására is ügyelnie kell, hogy ez ne jelentsen túl nagy terhet a szervezetének.

A Bika 3 fontos gyógynövénye:

bika-gyogynoveny
lándzsás útifű (torok)
zsálya (mandula)
ginzeng (koleszterin)
 

Az Ikrek gyógynövényei és betegségei:

Az Ikrek-jegy számára a levegő nélkülözhetetlen – ez az elem általában is jól leírja jellemét és lényegét, de ténylegesen is igényli a friss oxigént, és vigyáznia kell az azt feldolgozó szervére, a tüdőjére. Az Ikrek az egyik legmozgékonyabb jegy, a mozgást korlátozó egyik legsúlyosabb betegség, a szklerózis multiplex is gyakran jelenik meg az Ikrek-jegynél.

Az Ikrek 3 fontos gyógynövénye:

ikrek-gyogynoveny""
tüdőfű (tüdő)
ánizs (szélhajtó)
fahéj (szklerózis)
 

A Rák gyógynövényei és betegségei:

A talán legnőiesebb jegy, a Rák élete jelentős mértékben az érzelmek megéléséről szól, amelyek nagyrészt a tudat felszíne alatt, vagy például az álmokban megjelenve dolgoznak. Érzelmi nehézségek esetén a Rák nehezen, félve alszik el. A pszichés problémák a gyomornál is jelentkezhetnek (Rákok számára javasolt, hogy ne „nyeljék le” megbántottságukat…).

A Rák 3 fontos gyógynövénye:

rák-gyogynoveny
árvacsalán (álmatlanság)
fejes káposzta (gyomor)
cickafark (petefészek)
 

Az Oroszlán gyógynövényei és betegségei:

A büszke, egyenes tartású Oroszlán-jegy szíve a „legnagyobb” – ám ennek a jegynek akadnak egyben leggyakrabban orvosi problémái is a szívvel. És ha gondban van az Oroszlán, gyakran a büszke tartás is megbicsaklik a hát problémái miatt. A tüzes Oroszlán jobban tenné, ha nem hagyná, hogy a világ felbosszantsa, mert annak is egészsége láthatja kárát…

Az Oroszlán 3 fontos gyógynövénye:

oroszlán-gyogynoveny
kamilla (nyugtató)
galagonya (szív, vérerek)
rozmaring (lumbágó)
 

A Szűz gyógynövényei és betegségei:

A Szűz óvatos, körültekintő – ez azonban gyakran szorongáshoz vezet, amely könnyen a gyomrára mehet. A Szűz föld elemű jegy, nála az anyag témája egészségügyi téren az ételek, az emésztés körül forog, ennek problémáira folyamatosan oda kell figyelnie. A Szűz-jegy gyógynövényei is jellemzően ezzel az orvosi témával kapcsolatosak.

A Szűz 3 fontos gyógynövénye:

szűz-gyogynoveny
kömény (emésztés)
diólevél (bélféreg)
szalmavirág (anyagcsere)
 

A Mérleg gyógynövényei és betegségei:

A Mérleg-jegynél minden az egyensúlyról, a harmóniáról szól, így az emberi szervezetben is az egészséges egyensúlyt biztosító páros szerv, a vese a Mérleg-jegyet jellemző szerv, ennek kényes működésére oda kell figyelnie! A túlzott és tartós kibillenést a Mérleg az édességek fogyasztásánál sem engedheti meg magának, jó, ha itt is megtalálja az arany középutat…

A Mérleg 3 fontos gyógynövénye:

mérleg-gyogynoveny
aranyvessző (vese)
babhéj (hólyag)
gyermekláncfű (cukorbetegség)
 

A Skorpió gyógynövényei és betegségei:

A Skorpió drámai, mélyen ható jegy, betegségei is általában komolyak, és a szervezet totális működésével, az azt ért általános támadásokkal kapcsolatosak – már amennyiben nem a szexualitáshoz kötődnek. A Skorpió gyógynövényei közül pl. a fokhagyma átható ereje igen jól jelképezi, milyen energiák rejlenek a Skorpió-jellegben!

A Skorpió 3 fontos gyógynövénye:

skorpió-gyogynoveny
fokhagyma (szexuális fertőzések)
harmatfű (kórokozók)
varjúháj (immunrendszer)
 

A Nyilas gyógynövényei és betegségei:

A Nyilas-jegyre nem jellemző, hogy beteg lenne. Problémái leginkább egyfajta túlzásra való hajlamából adódhatnak – a mértéktelen evés-ivás megterhelheti a máját, az erőltetett sportolás vagy általános kapkodás eredményeképp hajlamos lehet köhögésre. Gyógynövényei között a Nyilasra jellemzően több fa fajtája is megjelenik.

A Nyilas 3 fontos gyógynövénye:

nyilas-gyogynoveny
szelídgesztenye (köhögés)
szilfa (ekcéma)
kurkuma (máj)
 

A Bak gyógynövényei és betegségei:

A Bak-jegyhez tartoznak a szervezet száraz és tartós részei, a csont és a bőr – és gyógynövényei is leginkább az ezekkel kapcsolatos betegségeket orvosolják. A bőrt lehetőleg ne krémekkel kezelje, maradjon pl. a borókánál. A csontozattal mindenhol lehetnek gondjai a Baknak, de legérzékenyebb pontja talán a térd.

A Bak 3 fontos gyógynövénye:

bak-gyogynoveny
boróka (bőr)
erdei fenyő (reuma)
fekete nadálytő (csontritkulás)
 

A Vízöntő gyógynövényei és betegségei:

A Vízöntő jegyéhez tartozik a testrészek közül a vádli, az itt jelentkező vénás problémákra ügyelnie kell! Görcsök is jelentkezhetnek a vádliban, és sajnos általában is – a Vízöntőnek hajlama van a fizikai és mentális jellegű, egészségügyi gondot okozó feszültségre, amelyeken segíthet az itt felsorolt gyógynövényekkel.

A Vízöntő 3 fontos gyógynövénye:

vízöntő-gyogynoveny
vadgesztenye (visszér)
komló (idegrendszer)
fagyöngy (epilepszia)
 

A Halak gyógynövényei és betegségei:

A Halak a legérzékenyebb jegy, amely könnyen beengedi a külső hatásokat – így pl. igen hajlamos a megfázásra is. A világ elől szívesen elmenekül, sajnos, ennek eszközét és módját nem egyszer az általában kémiai-biológiai szerektől (alkohol, drog) függőségekben leli meg, amelyekből nehezen jön ki – talán egy újabban felfedezett gyógynövény, a kudzu segítő erőt adhat ebben!

A Halak 3 fontos gyógynövénye:

halak-gyogynoveny
izlandi zuzmó (megfázás)
lucerna (nyirokrendszer)
kudzu (függőség)
 

 

A 12 csillagjegy témájában néhány további írás:
A 12 jegy művészi tevékenységei
Csillagjegyek: hol és hogyan nyaral a 12 jegy?
Ajándékozás csillagjegyek szerint
 
Illetve valamennyi ide vonatkozó írás listája:
Írások a csillagjegyekről

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , , , .