A 12 jegy művészi tevékenységei

A művészet, a kreativitás minden emberben ott van, így mind a 12 csillagjegynek jellemzője lehet, ám természetesen más és más jellemzőkkel. És noha azt, hogy ki mennyire fordul a művészetek felé, befolyásolják a horoszkóp speciális állásai is, valamennyire ki lehet indulni a Nap, a Hold vagy az ascendens jegyéből…

 

A Kos-jegy művészete

Kos-jegy-muveszeteA Kosnak fontos, hogy nagy energiát adhasson bele, abba, amit csinál, és hogy a tevékenysége határozott irányú, célratörő legyen. Zenében a ritmus az erőssége, festéskor erős rövid vonásokkal dolgozik (lásd pl. Van Gogh-ot, aki szintén Kos-jegy!), vagy expresszionista stílusban. Szeret kemény anyagot megmunkálni, gravírozni, vagy akár ütni-vágni valami anyagot – nála ebből is kijöhet valami alkotás!

 

A Bika-jegy művészete

Bika-jegy-muveszeteA Bikához tartozik a torok, így aztán elképzelhető, hogy szépen énekel (ha nem, hát marad koncerthelynek a fürdőszoba…). Planétája a Vénusz, és mivel föld-jegy, az anyag szép megmunkálása jellemezheti: lehet akár csak egyszerűen agyag (amiből kerámia készül), de persze drágakő is (ékszerek). Mivel a Bika-jegy gyűjtögető alkat, így műgyűjteménye is lehet – már ha nem ő maga fest képeket…

 

Az Ikrek-jegy művészete

Ikrek-jegy művészeteAz Ikrek-jegy erőssége a beszéd és az írás, valamint a mozgékonyság (testileg és szellemileg egyaránt) – és mindezt könnyedség, sietség jellemzi. Így aztán elsősorban a rövidebb írásokban tudja kifejezni magát, illetve olyan területen, ahol rögtönözni (is) lehet: remek stand-up komikus lehet belőle. Uralkodó planétája, a Merkúr kihozhat az Ikrek-jegyből fényképészt, rajzolót is…

 

A Rák-jegy művészete

Rák-jegy művészeteA Rák-jegyű ember a művészetben elsősorban érzelmeket fejez ki, amihez alkalmas mód a zene, amelyben nála hangsúlyos a dallamosság. A Rák megpendítheti a lélek húrjait versek segítségével is, de festőecsetjével is ábrázolhat romantikus hangulatot (A Ráknál minden hangulatról szól…) – ilyenkor pedig asztrológiai elemének megfelelően vízfestéket használ…

 

Az Oroszlán-jegy művészete

Oroszlán-jegy művészeteAz Oroszlánhoz hozzátartozik, hogy van fellépése – így szeret pl. színpadra lépni: főszerepet játszó színészként vagy szólóban játszó zenészként, szórakoztatóként. Az operát is szereti, mivel az látványos, olykor hangos, és nagyszabásúan teátrális. Az Oroszlán anyaga az arany, ennek a nemesfémnek a megmunkálása neki való. A tervezés, a dizájn is az ő világa – megnyilvánulhat benne általánosan erős kreativitása (a konkrét műdarabot majd megcsinálja valaki más, azt megtenni már nem lesz olyan nagy dolog…)

 

A Szűz-jegy művészete

Szűz-jegy művészeteAz ügyes kezű Szűz csendes, elmélyült alkatához közel áll a rajzolás (elsősorban a grafika), rézmetszés, restaurálás, hangszerkészítés – minden olyan tevékenység, amelyhez pontosság, a részletekkel való bánás szükséges. A Szűz-jegyet is a Merkúr uralja, és mivel föld elemű, így a másik merkúri jeggyel, az Ikrekkel szemben elsősorban az alaposabb írás az erőssége (nem pedig a beszéd). Írásai realisztikusak, elemzőek – hosszabb prózát ír, vagy kritikát.

 

A Mérleg-jegy művészete

Mérleg-jegy művészeteA Mérleg született előadó, akinek lételeme a közönség előtt elért siker, a taps, hogy azonnal pozitív visszhangot kapjon. A Mérleg-jegy szórakoztat és elvarázsol. Nagyon ért a szépséghez, ezért kreálhat divatot, díszíthet is. Festészetét a bensőséges, finom színek, az akvarell jellemzi. Végül említsük meg a táncművészetet: itt igazán elemében van, hiszen senki más nem tud úgy partnerrel együttműködni, mint a Mérleg!

 

A Skorpió-jegy művészete

Skorpió-jegy művészeteA Skorpió művészetének lényege maga az, hogy a rejtett lényegét mutassa meg a dolgoknak. Nem a forma kell, hogy szép legyen, a szépség nála belül van, szinte láthatatlanul – ám annál erősebben! (Gondoljunk csak a Skorpió-jegyű Picasso bika-képsorozatára…) A Skorpió az érzések kezelésének nagymestere, egy drámai musicalben pl. igazán erősen meg tud mutatkozni (ld. Az operaház fantomja).

 

A Nyilas-jegy művészete

A Nyilas-jegy művészeteA Nyilast lendülete és energiája, magabiztossága az előadóművészetek felé sodorja. Ha pedig lelkesültsége vallási áhítattal is párosul, művészetét egyházi tematikával is összekötheti. Szereti a látványosságot, így szívesen vehet fényképezőgépet is a kezébe. Nem túl kitartó jegy, viszont szeret az elmélet síkján mozogni, így lehet, hogy a dizájn lesz az ő terepe.

 

A Bak-jegy művészete

Bak-jegy művészeteA Bak megfontolt, hűvösebb temperamentumához, hogy ne mondjuk, komolyságához közel áll… a komolyzene… Táncban is a komolyat, azaz a standard táncokat szereti, ezekhez magas szinten nagy fegyelemre és kitartásra van szükség, és ebben a Bak jó. Mivel föld elemű jegy, szívesen készít tárgyakat, szobrokat, dolgozik fával vagy bőrrel. Alkotásai gyakran iparművészetiek. Ha történetet ír, az mindenképp realisztikus problémákat tárgyal, és tanulságos, ugyanakkor komoran ható végkicsengéssel bír.

 

A Vízöntő-jegy művészete

Vízöntő-jegy művészeteA Vízöntő-jegy modern és elvont, de szereti a tréfát is. Ugyanúgy lehet belőle sci-fi író, mint ahogy bohóc, vagy éppen karikaturista is. Mind a kettőnek lehet üzenet a világ felé, akár valami társadalomkritika is. Szereti meglepni azt, akinek művészetét szánja. Eredetisége könnyen eredményezheti, hogy nem értik meg, így alkotásait sokszor csak egy majdani, jövőbeli kritika fogadja örömmel.

 

A Halak-jegy művészete

Halak-jegy művészeteA Halak a lélek nagy művésze, finom, költői… és valóban, a művészetek közül talán a költészet áll hozzá a legközelebb, de fantáziája bármilyen kitalált világ megalkotására képessé teszi (A Gyűrűk-ura szerzőjének, Tolkiennek a Holdja pl. a Halak-jegy erősen ható legelső fokán áll…). Valahol a film is mese, fikció, így a Halak itt is otthon van… de fordulhat a zene vagy a festészet felé is.

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , .