Hogyan öltözködik a nő – öltözködés a 12 jegy szerint

 

Öltözködés – Ruha teszi a csillagjegyet…?

Az alábbiakban bemutatjuk, mit szeretnek öltözködés során a nők, aszerint, hogy milyen a csillagjegyük. Kitérek a hétköznapi öltözködésre és az alkalmi viseletre is.
 

A Kos-nő

kos-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A Kos az egyszerűség híve, nem szeret bajlódni a cuccokkal, és nem nagyon érdekli, mit gondol kinézetéről a világ. Szerinte a ruha legyen lendületes, sportos! Általában kedvelt színét, a vöröset itt is érvényesíti, ha lehet, így a póló, a farmer, vagy az edzőcipő közül valamelyiken biztos megtalálható lesz ez az energikus szín.
 
Alkalmi viselet:
Vörös tűsarkú cipő! Amúgy pedig laza, szinte férfias stílus jellemzi, így a nadrágkosztüm, zakóval – egyenes, könnyed vonalvezetéssel.
 

A Bika-nő

bika-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A Bika a nyugodt színeket kedveli, így a barnát és a zöldet – ezek a természet színei, és amúgy is azt szereti, ha a ruha természetes anyagból készül (pamut, gyapjú). A mindennapi öltözködésére kiadott jelszava: legyen kényelmes! És hogy mi a kényelmes? Hát a puha, lágy anyagok! Jó ízléssel választ ruhát, ami kiemeli nőies alakját. A legfontosabb darab a cipő, ebben csakis a legjobbat veszi meg, kompromisszumok nélkül!
 
Alkalmi viselet:
Ha teheti, brokátból készíttet egész alakos ruhát, hozzá valami szép nyaklánccal.
 

Az Ikrek-nő

ikrek-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
Az Ikrek mindig siet, így fontos, hogy gyorsan öltözhessen, és ne kelljen neki tenni-venni a ruhadarabokkal otthon – gyűlöli, ha vasalni kell! Mivel gyorsan jár, cipője lehetőleg lapos sarkú, vagy sportcipő. Nem érdekli, hogy nőies legyen, neki jók az uniszex ruhák is…
 
Alkalmi viselet:
Az Ikrek a ruhájában is kifejezi levegős jellegét, libbenő, rojtos, mindazonáltal könnyen fel és levehető darabokban szeret megjelenni – világos színekben… Nő létére szeret inget viselni! A cipőt illetően továbbra is a „lapos sarok” az irányadó elv.
 

A Rák-nő

rak-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A Rák-jegyű nő nem hazudtolja meg nemét, szeret nőiesen mutatkozni: kiskosztüm, kiegészítővel (pl. retikül). Romantikus hangulatához passzol a virágminta. Pasztell színek jellemzik, de ha talál valami gyöngyszínű ruhadarabot, akkor mindenképp azt választja!
 
Alkalmi viselet:
Itt már az igazgyöngy dukál: nyaklánc, fülbevaló… Egyébként pedig nagy szoknyában jelenik meg, vagy hangsúlyos női idomait tökéletesen kiemelő ruhában…
 

Az Oroszlán-nő

oroszlán-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
Szereti a bokacsizmát, az övet – valami kell, ami kifejezi „nagyszerűségét”. Mindehhez meleg és erős színek társulnak: arany, narancs, sárgás-barna. Kicsit mindig ünnepélyes a öltözködés, szívesen hord blézert.
 
Alkalmi viselet:
Az Oroszlán-nő itt van igazán elemében, hiszen itt bedobhat valami feltűnő darabot vagy mintát! A kedvenc szín – és ékszer – most is az arany… Legszívesebben gyémánt-diadémot tenne a fejére, de az biztos, hogy valami látványos medál vagy gyűrű hangsúlyozni fogja királynői fellépését!
 

A Szűz-nő

szűz-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A szerény és decens Szűz színei a föld barna színe, valamint a fehér (lásd: tisztaság, ártatlanság). Munkahelyen is kényelmesen viselhető rakott szoknyát vagy nadrágkosztümöt hord. Ha az idő engedi, szandálban jár, és ügyel a lába egészségére!
 
Alkalmi viselet:
Visszafogottan elegáns: fekete kisestélyiben.
Ékszere a réz.
 

A Mérleg-nő

mérleg-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A Mérleg mindig hódít a ruhájával (is), akár egy szerda reggelen is! Finom anyagból való ruha van rajta, és valami kell, hogy magára vonja a figyelmet! Egy Mérleg-nő ruházata mindig harmóniát sugároz – jó ránézni!
 
Alkalmi viselet:
Rafinált szabású, lehetőleg selyemből készült ruhában jelenik meg, valami feltűnő kiegészítővel (fülbevaló, boa). Divatban verhetetlen, biztosan eléri, hogy minden (férfi) őt dicsérje…
 

A Skorpió-nő

skorpió-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A drámai, feszültséget árasztó Skorpió színei a fekete, a fehér és a vörös. Hatásos fellépését bőrből készült, vagy sejtelmesen áttetsző ruhadarabokkal nyomatékosítja, izgatóan szűk szabású, vagy másképpen szexi megjelenésben.
 
Alkalmi viselet:
A bőrszoknya maradhat. Szívesen mutat afféle lokál-hangulatot, és izgalmasan el tud rejtőzni pl. egy prémes bundában… Lábát nem rejti el, sőt, harisnyával vonja oda a tekintetet…
 

A Nyilas-nő

nyilas-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A Nyilas-jegy védjegye a lendület, a nagyban gondolkodás – ezt ruháján leginkább a mintázat követi, ami lehet kockás, színes. Szívesen van elegáns kosztümben a mindennapokban is.
 
Alkalmi viselet:
Kissé túlzó mód, barokkosan, fodros-díszesen öltözik – de ez összhangban áll általános viselkedésével, így egyáltalán nem zavaró!
 

A Bak-nő

bak-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A Bak-jegy jelszava: nem kell a figyelem, viszont legyen fegyelem! Az apácák öltözete pont neki való lenne, amennyire lehet, követi ezt a „stílust”: szoknya-blúz, hideg színekben.
 
Alkalmi viselet:
Itt sem engedi el magát, marad a szoknya, hosszan. A blúz is klasszikus vezetésű. Ha mégis mutatni akar valamit, legjobb a gyémánt, az olyan, mint ő: kemény és értékes!
 

A Vízöntő-nő

vízöntő-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
A Vízöntő-jegy annyira a saját világában él, hogy egyáltalán nem törődik azzal, mit visel! Vagy, ha mégis elgondolkodik ezen, csak az a fontos, hogy eltérjen az „átlagtól”. Ha póló, legyen túl hosszú és viccesen mintás, a kezeslábas valami forradalmi szabású, a cipő feltűnő…
 
Alkalmi viselet:
Szereti a fémesen csillogó flittert. Jól áll neki a könnyű kis cipellő… és a miniszoknya.
 

A Halak-nő

halak-oltozkodesHétköznapi öltözködés:
Neki találták ki a hippi-stílust: szakadt, rojtos darabok, pántos szandál. Elvarázsolt, álmodozó lelkialkatához passzolnak a kendők, a lágy esésű anyagok – elmosódott, kevert víz-színekben.
 
Alkalmi viselet:
A Halak elragadó tud lenni „tündéri” megjelenésével – ehhez az estélyi, fátylas ruha illik a legjobban! Az anyag legyen könnyű és áttetsző, a szín sejtelmes, túlvilági…
 

 

A 12 csillagjegy témájában néhány további írás:
A 12 jegy művészi tevékenységei
Csillagjegyek: hol és hogyan nyaral a 12 jegy?
Ajándékozás csillagjegyek szerint
 
Illetve valamennyi ide vonatkozó írás listája:
Írások a csillagjegyekről

 

Érdekel a Te saját horoszkópod?
Jelentkezz be személyes elemzésre!

 


 

Hozzászólások

hozzászólások

Posted in csillagjegyek and tagged , , , , .